Friday, March 7, 2014

Fazan (Phasianus colchicus)

Fazanul Comun Este originar DIN zona Caucazului si DIN zona de sud-Este un Peninsulei Blacanice. Se presupune Ca La Noi o Fost introdus PENTRU Prima data De la romani Catre.


  Fazanul Comun Este mai mic Decat Fazanul gulerat si cel mongolic si cel mai putin prolific. Insa sunt o Rezistenta la factorii de Mediu Mult mai buna si de aceea Este foarte bine Cu adapted. Masculul poate ajunge Pana la greutatea De la 1,5 kg IAR femela pana la 1 kg. Lungimea totala Este de 50-90 cm IAR deschiderea aripilor de 70-90 cm.


  Culoarea penajului Este pestrita, de ne rosu-aramiu cu Dungi Negre. Pe spate sunt reflexii verzi albastrui IAR pe cap si pe gat Este negru cu reflexii albastre. Pe obraji ESTE DE ONU Aprins Rosu. Coada lunga Este mai deschisa la Culoare, cu Dungi negre Transversale si de MULTE Ori bifurcata ca limba unui Multe sarpe. Este femela crem-CENUSIU punctata pe cap, spate, aripi si coada cu pete de Culoare brun inchis.


  Fazanul Este o pasare poligama UNDE Cocosul paote Avea 5 SAU chiar mai MULTE Gaini. În luna mai femela depune in jur de 10 oua pe îngrijire le cloceste singura. PERIOADA de incubatie Este de 21 de Zile.


  Fazanul Este o pasare sedentara. PREZINTA ne interesati crescut pretul vanatoare, acesta fiind si motivul principal de ingrijire a scris o Fost introdus în avifauna Tarii noastre.     http://www.excursiiindeltadunarii.eu/fauna-delta-dunarii    











      

No comments: